Fire selskaber melder sig nu på banen med nye forslag, vil der sikrer bredbåndsdækningen i Danmarks yderområder.

i en Pressemeddelelse meddeler Telenor, Telia, GlobalConnect og 3 at virksomheder nu vil etablere samarbejde omkring anlæggelsen af ​​Master og Kabler.

“Vores mål er, at vi i en fælles samarbejde vil dække de huller, der i dag er dårligt dækket. Begge med Fastnet men også med mobilnet,” siger Niels Zibrandtsen, der er administrerende direnektør for GlobalConnect.

TDC kom for nogle uger siden med sine egne forslag til at etablere en statsfond, som skal være kanalisere midler til at fastslå, Bredband som selskabet selv kalder acceptabelt i yderområderne.

Sådan vil etableringingen finder sted

De 4 virksomheder bag det nye forslag vil ramme de dækningshuller, der allerede er afdækket.

“Vi tager udgangspunkt i Erhvervsstyrelsens dækningskort, og der er flere analyser, som vi vil bruge” siger Niels Zibrandtsen.

Ifølge direktør vil virksomhederne tiltrække kræfterne i-sprede omkostningerne til etablering af eksempel Mester og Kabler.

“Den bedste måde er at have en fælles investeringspolitik. Derfor går vi sammen at tage de Tunge investeringer,” ifølge Niels Zibrandtsen.

Selvom virksomheder vil længere med fælles investeringspolitik, så det er ikke helt nok, hvis målet skal realiseres.

“Kommunerne bør bidrage med en Lettere og mere smidig proces i formen for masteansøgninger. En af Maderne, kan vi finansiere det Hende på, er ved at lægge mastelejen ned,” vurderer Niels Zibrandtsen.

TDC er efterladt på sidelinjen

Telenor, Telia, GlobalConnect og 3 understreger i pressemeddelelsen, at der i Branchen er ikke enighed om forslaget, som TDC fremstillede i sidste uge.

“TDC har valgt at gå enegang med udmeldingen,” siger Niels Zibrandtsen og forstætter:

“Man vil vi meget Gerne have TDC med i samarbejdet,”

– Har I rakt Handen over efter dem?

“Nej, det har vi ikke gjort endnu. Men det er klart, at vi vil bede Brancheforeningen at hjælpe med,” slutter Niels Zibrandtsen.